Noise control

fasset®, van eenvoudig tot exclusief,
kwaliteit made in Izegem

De luxe van stilte

Galm is een geluidsverschijnsel dat voortgebracht wordt door het voortdurend weerkaatsen van geluid. In een grotere ruimte kan geluid vrij lang blijven resoneren op een min of meer gelijkmatige manier. Zeker in ruimtes waar veel gebruik werd gemaakt van grote, harde oppervlakken in materialen als glas, gepolijst beton en metaal kan galm hinderlijk zijn.

Gordijnen tegen galm

Gelukkig kan u galm verminderen en de akoestiek van ruimtes verbeteren. Zo helpt het gebruik van gordijnstoffen met een hoge geluidsabsorptiegraad erg goed. Stoffen worden getest in een nagalmkamer om te na te gaan hoe goed ze geluid verminderen. Dat levert soms opmerkelijke verschillen op.

Ook de manier om deze te gebruiken en op te stellen in de ruimte kan een verschil maken. Kies niet achteloos, maar laat u adviseren door fasset.

Decoratieve akoestische panelen

Zeer efficiënt is het bekleden van wanden en/of plafonds met geluidsabsorberend materiaal. Dit kan  afgewerkt worden met een decoratieve opgespannen stof. Bij correct gebruik zorgt geluidsabsorberend materiaal voor een sterke verbetering van het akoestisch comfort.

Dempend tapijt

Geluidsabsorberende tapijten verhogen ook het akoestisch comfort van een ruimte. Tapijt reduceert het contactgeluid in het algemeen met 20 tot 30 decibel. Met Soundmaster® tapijt wordt een extra afname van meer dan 10 decibel gerealiseerd ten opzichte van de standaardwaarde.

Comfortabel en esthetisch

We verbeteren het akoestisch comfort zonder in te boeten op stijl.  In ons eigen atelier in Izegem kan u inspiratie komen opdoen voor uw eigen situatie. Naast akoestische oplossingen vindt u er ook gordijnen, interieurtextiel, zonwering, en meubelbekledingen voor alle projecten.