fasset® News

Deel dit bericht via

Facebook
LinkedIn

Save your interior with early advice

Een woning bouwen of verbouwen brengt vaak beslommeringen met zich mee. Gordijnen, raamdecoratie en zonwering zijn dan niet altijd het eerste waar je aan denkt.  Het kan nochtans nuttig en zelfs aangeraden zijn om vroeg in het bouwproces al na te denken over de details in de uitvoering.

Vermijd de miserie achteraf

Al te vaak maak ik mee dat de bouwheer voor voldongen feiten staat als blijkt dat de opstelling en inwerking van de ramen niet geschikt is voor het gewenste gordijnsysteem.

  • Ramen die tegen het plafond opendraaien.
  • Hinderende en in het zicht hangende radiatoren.
  • Zichtbare aansluiting van de motorisering van het gordijnsysteem.
  • Nissen voorzien voor verborgen systeem, maar te klein… 

Dit zijn allemaal perfect vermijdbare situaties. Als je er tenminste vroeg genoeg aan denkt!

The devil is in the details

Niets zo lelijk als een mooi afgewerkt interieur, met gemotoriseerde systemen, waar de verbinding van de bekabeling overduidelijk in het zicht blijft hangen.

Liever een compromisloos resultaat? Mijn ervaring in en kennis van interieurbouw en de vele beschikbare gordijnsystemen kunnen de oplossing brengen.

Input voor jouw plannen

Geen steen richting architecten, want die hebben vaak de handen vol met het praktische, technische en esthetische aspect van het gebouw zelf. Vraag ons om raad tijdens het bouwproces. Zo kunnen valkuilen gedicht worden voor ze onherroepelijk zorgen voor storende afwerkingsdetails. Je vermijdt ook dat je moet uitwijken naar oplossingen die je liever niet had gekozen.

Ik geef gericht advies op basis van een plan of op de werf. Samen werken we aan een tot in de puntjes afgewerkt interieur, met gepast textiel of systeem waar je nog lang van kan genieten.

Stoffen en schilderwerken afstemmen

Waarom ook niet meteen een stof kiezen die past in de stijl waar je naar streeft? Zo kan ook het schilderwerk hier perfect op afgestemd worden. Want verf is makkelijker aan te passen dan textiel.

In interieurtextiel zijn stoffencollecties opgemaakt uit een ruim, maar toch beperkt aantal kleuren. Het zou jammer zijn dat de stof die je graag ziet, net niet in een ideale kleurschakering bestaat die past met je reeds gedane schilderwerk. Terwijl je makkelijk de verfkleur licht had kunnen aanpassen zodat het geheel schittert. Gelukkig is het niet zo dat we geen stof kunnen vinden als er al geschilderd werd, maar het beperkt wel de vrije keuze voor een stof die misschien net 100% in de smaak valt qua uitzicht en gevoel.

Stalenboek of moodboard

Bekijk je verbouwing of project als een geheel. Stem alle materialen op elkaar af, breng stalen van alle gekozen materialen bij elkaar, ook de accessoires voor de afwerking. Zelfs al koop je ze niet meteen omdat het budget dat nog niet toelaat. Op basis van deze collectie worden beslissingen zoveel duidelijker en vermijd je frustrerende momenten achteraf.

Picture of Tom Himpe

Tom Himpe

Profiteer van 40 jaar ervaring in interieurtextiel. Kom langs voor een koffie in onze toonzaal.

Neem contact >